News

3 tips voor een meer hechte familie

bij AGAPOV IEVGENII op Oct 28, 2020

“De belangrijkste externe geluksfactor is menselijk contact. In elke samenleving zijn familiebanden en andere hechte relaties het belangrijkst, gevolgd door relaties op het werk en in de gemeenschap.”

Ik moest hieraan denken toen ik nadacht over het thema. Over hoe belangrijk familie is, en hoe belangrijk het is om een goede band met hen te vormen. En over onze rol als ouders daarin. Een warme, hechte band met je kind maakt je taak als opvoeder een stuk makkelijker en het is wel zo gezellig. Dus dat een hechte band met je kind belangrijk is dat weten de meeste ouders wel.

Maar hoe belangrijk, daar staan we niet altijd bij stil. En dat terwijl we er ons er wel vaak min of meer bewust van zijn dat de band die wij met onze eigen ouders hebben (gehad) een enorme impact heeft op hoe wij in het leven staan. Zoals de band met onze ouders ons gevormd heeft zo vormt de band met onze kinderen ook hun toekomst.

Familie is ontzettend belangrijk. Je familie kan een bron van onvoorwaardelijke steun en liefde zijn in je leven. Vind jij dat je familie in jouw leven meer aanwezig kan zijn?

1. Blijf communiceren met openheid en respect

Je familie kies je niet. Je zult er in je leven mee moeten leren omgaan. Voor sommige mensen is dat heel makkelijk, als je familie goed met elkaar omgaat heb je veel geluk. Als je echter merkt dat de zaken niet zo soepel lopen is het belangrijk om te blijven communiceren.

2. Investeer tijd in je familie

Ja, die verjaardag van je tante lijkt misschien erg suf. Toch kan het goed zijn om er even heen te gaan. Familieverjaardagen zijn namelijk familie bijeenkomsten. Door regelmatig dit soort gelegenheden te bezoeken zie je je familie regelmatig en blijven de relaties vers. Je kunt er ook voor kiezen om je familie uit te nodigen op jouw feestjes. Zo vorm jij een ‘hub’ voor je familie en draag je bij aan een meer hechte familie.

3. Kies uiteindelijk voor je eigen ontwikkeling

Zie je familie als een bron van liefde, steun, plezier en ontspanning. Bewandel echter wel je eigen pad. Als je merkt dat je familie je belemmert in je eigen ontwikkeling is het tijd om iets te doen. Communiceer, leg uit dat jij het leven liever op jouw manier leeft.

Gerelateerde artikelen

Instagram