1. Binnen 14 kalenderdagen na de datum van ontvangst van de goederen kan de Afnemer de Verkoper een retour verklaring van de gekochte goederen doen toekomen.

2. De verkoper introduceert de mogelijkheid om een aangifte voor de retourzending elektronisch te versturen. Om de in lid 1 genoemde termijn te halen, volstaat het om voor het verstrijken van de termijn een verklaring te sturen.

3. De verklaring moet het volgende bevatten:

• Eerder gebruikte e-mail om de bestelling te plaatsen
• Bestelnummer
• De naam van het product dat moet worden geretourneerd
• Een grondige uitleg van de reden voor de terugkeer

4. Binnen 5 dagen na ontvangst van de aangifte verstrekt de Verkoper instructies voor de terugzending en het adres voor de terugzending van de goederen. De besteller stuurt het product specifiek naar het adres dat de verkoper in antwoord op de retour verklaring heeft opgegeven.

Retourzendingen naar een ander adres worden niet geaccepteerd en er worden geen retourzendingen of omwisselingen gedaan.

5. De Klant is verplicht de goederen binnen 5 kalenderdagen na ontvangst van het retouradres en de instructies van de verkoper naar het door de verkoper opgegeven adres te sturen.

6. De Klant stuurt de goederen naar het door de Verkoper opgegeven adres, met behulp van de verzekerde en getraceerde levering, en voert het trackingnummer van het pakket met de Verkoper in via e-mail.

7. De klant draagt de kosten voor het terugsturen van de goederen.

8. De Verkoper is verplicht de prijs van het product aan de Afnemer te retourneren of een vervangend product te sturen binnen maximaal 14 dagen na ontvangst van de goederen door de Verkoper.

9. Alleen ongebruikte producten in de originele verpakking worden geretourneerd. Indien het product en/of de verpakking gebruikt is of beschadigd is, zal er geen restitutie plaatsvinden en zal er geen vervangend product worden verstuurd.

10. Restituties worden overgemaakt naar de betaalrekeningen die zijn gebruikt om de vorige betaling voor de bestelling te verrichten. Nadat de terugbetaling is gedaan, bereikt het geld meestal binnen 3-10 werkdagen de rekening van de klant. Soms kan het langer duren, afhankelijk van de bank van de klant.

11. Om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne is het retourneren of ruilen van artikelen met betrekking tot "zwemkleding", "ondergoed", "schoonheid en gezondheid", "sieraden", "dierproducten", "cosmetica" en "beddengoed" alleen mogelijk voor artikelen die oorspronkelijk in een verzegelde postverpakking zijn verpakt. Anders kan het product niet worden geretourneerd.

12. Gepersonaliseerde producten worden geretourneerd met een herbevoorrading tarief van 70%. In sommige gevallen is het mogelijk om het product te ruilen en/of te verkleinen zonder de herbevoorrading kosten. Wij doen dat graag voor u als dat het geval is.

13. De volgende producten kunnen ook niet worden geretourneerd: Cadeaubonnen, Kruidenierswaren, DVD/CD en andere digitale informatie, Software gerelateerde producten.